Afscheid van uw dierbare

Uw rechterhand bij begrafenissen en crematies

Na het overlijden van uw dierbare komen wij bij u thuis of bent u van harte welkom in onze zaak. Wij bespreken samen met de pastoor of de deken van uw gemeente de dag en het uur van de rouwdienst, regelen de grondvergunning in uw gemeente en alle andere formaliteiten. Wij verzorgen ook afscheidsceremonies in onze hoofdonderneming te Asse, in onze ceremoniezaal boven.

Heeft u een autobus nodig voor het vervoer, wenst u een rouwkapel of heeft u specifieke verwachtingen bij de rouwmaaltijd? Ook dit regelen wij allemaal, in nauw overleg met u.

U bent elke avond welkom in ons uitvaartcentrum om de overledene te komen groeten.

In een rouwregister kunnen familie en vrienden hun medeleven noteren.

Het is ook perfect mogelijk om zelf uw eigen begrafenis in Opwijk te komen bespreken en te regelen. Zo legt u uw eigen wensen en verlangens vooraf vast zodat uw nabestaanden zich geen (financiële) zorgen hoeven te maken als u er niet meer bent.

Ceremoniezaal

Buiten kerkdiensten en crematoriumplechtigheden hebben wijzelf ook een ceremoniezaal in onze hoofdonderneming te Asse, waar wij zelf de volledige afscheidsceremonie kunnen aanpassen naar uw wensen. Hier bieden wij de familie de mogelijkheid om in alle intimiteit afscheid te nemen van hun dierbare, door middel van persoonlijke teksten die vergezeld worden door mooie fotoreportages en aangepaste muziek, allemaal naar wens van de familie en nabestaanden. De ceremoniezaal kan plaats bieden voor ruim 200-250 personen.

     

Crematie en asjuwelen

Van Hemelrijck heeft ook een ruime ervaring in de organisatie van een crematie. We werken hiervoor nauw samen met de crematoria in Aalst, Zemst, Sint-Niklaas, Ukkel en Lochristi.

In de meeste crematoria is er ook een mogelijkheid om een rouwmaaltijd te voorzien. Voor het bewaren van de as thuis hebben we verschillende modellen van urnes (groot of klein), kleine sierpotjes en asjuwelen in goud of zilver. Daarnaast kunnen we u ook professioneel advies geven over:

  • Het bijzetten van de urne in het urneveld of columbarium
  • Het uitstrooien van de as op de strooiweide
  • Het uitstrooien van de as op zee
  • Het thuisbewaren van de urne

Kisten

In onze winkels in Opwijk en Asse staan meerdere kisten opgesteld, zodat u rustig een keuze kunt maken. Indien u niet ter plaatse kunt komen, hebben wij een uitgebreid fotoboek ter beschikking.

Onze kisten zijn van Belgische of Italiaanse makelij en worden vervaardigd in diverse prijsklassen. De afwerking kan volledig naar eigen smaak gebeuren. U kunt kiezen tussen verschillende handvatten en kruisjes of andere tekens. Ook hier helpen we u graag verder.

Neem contact op

Wenst u meer informatie of persoonlijke uitleg over onze dienstverlening? Neem dan zeker contact met ons op via de contactpagina.

Back to Top